Hallitus esittäytyy

PopDogin hallitukseen vm. 2020 kuuluvat Iina Kauppinen (pj), Sanna Kaita (vpj), Heini Holappa, Tia Virkkunen ja Salla Kuikka. Lisäksi hallituksen ulkopuolella, mutta meidän kanssa yhteistyötä tekemässä Koirakeskus Haukkuvaaran kontaktihenkilö Julia Kärnä sekä rahastonhoitaja Laura Marttila.


Olen Iina Kauppinen ja toimin kaudella 2020 hallituksen puheenjohtajana.

Harrastuskaverina minulla on welsh corgi pembroke Viima. Lajeina meillä rallytoko ja nosework. Noseworkin kiehtova maailma on viime aikoina vetänyt paljon puoleensa, mutta niinhän se menee että kausittain treenaa toista lajia enemmän kuin toista. Viima on ensimmäinen oma koirani joten olemme aivan tuoreita harrastajia ja harrastusmaailma on vienyt meidät mukaansa!

PoPDogin ja Koirakeskus Haukkuvaaran kautta olen saanut tutustua moniin huipputyyppeihin treenien kuin talkoilujen lomassa.

Tervetuloa seuraamme ja nähdään seuran tapahtumissa!

 


Sanna Kaita tässä moi!
Olen PopDog ry:n uusi jäsen hallituksessa ja kirjattiin myös varapuheenjohtajaksi. Hallituksessa on mukavaa, koska pääsee näkemään yhdistyksen toimintaa “sisältä päin” ja vähän myös vaikuttamaan asioihin. Suosittelen.

Kotona on kolme merle-shelttiä; pari rouvaikäistä Aava ja Halla, sekä teini Sumu. Harrastamme pääasiassa rally-tokoa, mutta myös muut lajit kiinnostavat. Koirahistoriaa löytyy ihan lapsesta saakka ja 90-luvulla treenasin ja kilpailin sakemannin kanssa hyvinkin aktiivisesti, mutta tässä välissä on ollut enempi kotikoira-touhuja, kunnes näiden kanssa innostuin taas harrastamisesta. Ja tauko kyllä näkyy – niin paljon on omat taidot ruostuneet ja sekä metodit että säännöt muuttuneet. Mutta vähintäänkin yhtä kivaa edelleen!

Turvallisessa seurassa ja Haukkuvaaran tiloissa on ilo harrastaa, kun on lämpimät tilat, pätevät ohjaajat ja asianmukainen kalusto. Pidetään niistä kaikista yhdessä huolta!
Yhteistyö on voimaa, ja on ollut mahtavaa tutustua ihan huikean ihaniin ihmisiin sekä koiriin näiden pian kahdeksan vuoden aikana, jolloin olen riveihin kuulunut. Tykkään talkoilla, koska siinä tutustuu sekä lajeihin että ihmisiin ja suosittelen myös sitä kokeilemaan ihan jokaisen. Jokaiselle löytyy sopiva homma ja aina neuvotaan.

Nähdään hallilla ja kisoissa!
.”

 

 


Olen Heini Holappa, vuoden 2020 hallituksen sihteeri, ja varsin uusi koiraharrastaja. Ensimmäinen harrastuskoirani Posmo (kuvassa vas.) täyttää huhtikuussa 5. Posmon kanssa aloitin harrastamisen pentukurssien jälkeen agilityn alkeista, ja myöhemmin aloitimme agilityn rinnalle noseworkin ja rallytokon. Tällä hetkellä treenaamme aktiivisesti vain rallya ja nosetellaan jonkin verran omaksi iloksi.

Nuorempi harrastuskaverini Mosse (kuvassa oik.) täyttää lokakuussa 2. Mossen kanssa harjoittelemme tokoa, ja ehkä myöhemmin myös rallya. Kun Posmo oli pentu, ajattelin, että toko on tiukkaa nipottamista. Kiinnostus lajia kohtaan heräsi vasta silloin kun ensimmäisen kerran talkoilin tokokokeessa, ja pääsin tutustumaan lajiin paremmin. Silloin päätin, että seuraavan koiran kanssa aloitan tokosta, ja sillä tiellä ollaan.

Koirien kautta olen tavannut paljon mukavia ihmisiä ja koiria, ja oppinut paljon uutta paitsi koirista myös itsestäni. Minuun törmää usein kisatalkoissa, ja suosittelen talkoilua muillekin. Se on hyvä tapa tutustua eri lajeihin paremmin, ja tavata muita koiraharrastajia. Meidän seurassa on ihan huipputyyppejä! 🙂”

 

 


Hei,

Olen Tia Virkkunen ja ensimmäistä vuotta Pop Dogin hallituksessa. Seuran jäsen olen ollut jo monta vuotta ja olen erityisesti arvostanut seuran hienoa henkeä, mukavia kursseja ja junnujen huomioimista. 

Eläimiä perheessäni on ollut lähes aina, mutta aikuisikäni ensimmäinen koira meille tuli vasta vuonna 2014. Silloin talviloman huipennukseksi meille muutti valloittava musta ärrieri Cira ja seuraavana vuonna Awa liittyi joukon jatkoksi.

Manchestrinterrierimme ovat hyvin omanlaisiaan ja sama rotu ei todellakaan tarkoita samanlaisia koiria. Cira on kuuma tulipeppu ja Awa taas vähän ihmisujo ja ikuinen lapsi. Molempien kanssa olen harrastanut agilitya, mutta tähän mennessä Cira on ollut enemmän meikäläisen treenikaveri ja Awa vastaavasti tyttäreni Neelan. Ciran kanssa aloitimme kisaamisen viime syksynä ja Awan kanssa sama edessä toivottavasti tänä vuonna jommankumman ”kuskin” kanssa. Käymme koirien ja tyttären kanssa kotihallilla Koirakeskus Haukkuvaarassa agilityvalmennuksessa sekä itsenäisesti treenaamassa aina kun suinkin sopiva hetki omasta tai hallin kalenterista löytyy.  

Olen myös Poppareiden agilitytoimikunnan jäsen toista vuotta ja lähdin mukaan AVA1 -kurssille helmikuun lopussa, jos ei muuten niin mielenkiintoista ja rakkaudesta lajiin. Hienoa, kun omassa seurassa on mahdollisuus myös tällaiseen toimintaan ja samalla saa tutustua muihin harrastajiin ympäri Suomea. 

Nose workista on tullut toinen suosikkilaji Ciran kanssa ja käymme treenaamassa sitä Ellin johdolla Haukkuvaarassa. Emännästä huolimatta Cira on kehittynyt vähän reilussa vuodessa tosi taitavaksi ja hajutesti olisi meillä seuraava asia tämän harrastuksen parissa. Siitä sitten kohti oikeita nose-kisoja. 

Mustat ovat päässeet myös juoksemaan vinttikoirien maastotreeneissä ja Roturacessa ja viehejuoksu on sujunut mallikkaasti ja valtavalla innolla. Rallytokoakin on kummankin kanssa käyty kokeilemassa alkeiskurssin verran. Vaellukseen nämä koirakaverit ovat mitä oivallisempia ja siltä saralta kuulisin mieluusti myös muiden kokemuksia. Eli eihän sitä koskaan tiedä mistä itsensä löytää näiden koiruuksien kanssa, kun kulkee silmät avoimina ja tutustuu uusiin ihmisiin :).

Tulkaa juttelemaan,kun törmätään hallilla tai muissa merkeissä. Olisi hienoa tuntea mahdollisimman paljon seuran jäseniä.


“Hei!

Olen Salla Kuikka, nykyään Turussa asuva mutta edelleen Jyväskylässä opiskeleva kolmannen polven koiraihminen ja muiden lailla ensimmäistä vuotta hallituksessa. Olen ollut seuran jäsen jo useita vuosia ja nauttinut poppareiden järjestämistä epiksistä, vapaavuoroista ja kilpailuista sekä seuran kannustavasta ja ihanan avoimesta ilmapiiristä. Sitä yritetään parhaamme mukaan ylläpitää tänäkin vuonna!

Meillä on kokonaisuudessaan Muuramessa asuvan äitini kanssa yhteisomistuksessa viisi koiraa joista neljä afgaaninvinttikoira ja yksi saluki. Tästä laumasta mukanani reissaavat ja luonani asuvat afgaanit Saga kohta 10v ja Oliver eli tutummin Paviaani 2,5v. Olen aika epätyypillinen vinttikoiraharrastaja, sillä näyttelykehien ja juoksulajien treenien sijaan aikani kuluu enimmäkseen esimerkiksi koiratanssin, rally-tokon, agilityn, tokon, noseworkin ja toisinaan vesipelastuksenkin parissa. Minulla on jo pitkään ollut sellainen motto, että kaikkea voi kokeilla ja sitä, mistä koirat tykkäävät kannattaa myös jatkaa.

Olen kilpaillut Sagan kanssa rally-tokosta RTK2 -koulutustunnuksen, käynyt kokeilemassa tokoa ykköstuloksen arvoisesti ja noussut koiratanssin freestylessä voittajaluokkaan, jossa olimme vuonna 2019 SM-kilpailujen sijalla 7. Sagalla on toki jo ikää, mutta olen luvannut sille että niin kauan kuin terveyttä ja intoa riittää, se saa kyllä käydä paistattelemassa huomion keskipisteenä kisoissa tekemässä itselleen mukavia juttuja. Oliver puolestaan on vasta vähän opetellut kilpailemista koiratanssin, yhtälailla freestylen puolella alokasluokassa. Toistaiseksi juniorissa on aika paljon enemmän vauhtia kuin järkeä, mutta sen kanssa parasta on ehdottomasti koiran suunnaton riemu kehässä. Kun kaikki vaan on niin sairaan siistii 😉 Sagan lailla myös Oliver nauttii suuresti huomion keskipisteenä olemisesta ja sen vahvuuksia ovatkin ehdottomasti isot areenat massiivisessa häiriössä ja kunnon yleisön ympäröimänä.

Minua näkee eniten seuran vapaavuoroilla ja kisoissa sekä valokuvaamassa koiria, hevosia ja kaikenlaisia tapahtumia. Tulkaa vaan rohkeasti juttelemaan, on aina ilo tutustua uusiin ihmisiin!”